fbpx

Repovedellä haasteita hiihtolatujen tekijöillä

Etusivu / Yleistä / Repovedellä haasteita hiihtolatujen tekijöillä

Tänään, perjantaina, teimme kuntolenkin Repovedelle, Tervajärven portilta Määkijän niemeen. Lähtiessämme emme tienneet pääsemmekö perille.

Koetimme löytää mahdollisimman lyhyen umpihankimatkan kulkemalla alussa puiston huoltotietä ja sitten latu-uraa sekä lopuksi Määkijän niemen huoltouraa pitkin. Valintamme onnistui hyvin. Pääsimme perille reilun tunnin patikoinnin jälkeen. 

Matkan varrella totesimme lumiolosuhteiden olevan varsin poikkeukselliset. Lunta oli paljon puissa ja useita puita oli katkennut tielle sekä latu-uralle. Paikoitellen kävelykin tuntui vaaralliselta voimakkaasti taipuneiden puiden johdosta. Pelkomme ei ollut turhaa, kuten saatoimme todeta paluumatkalla.

Latujen tekijät olivat joutuneet ylimääräiseen työhön moottirisahalla ja kirveellä. Uria oli pitänyt raivata ennen latujen tekoa. Olosuhteet ovat varmaan vaikeat vielä useita päiviä. Ilmeisesti kuitenkin ladut  valmistuivat ainakin osittain päivän aikana, mutta hiihtäjien on oltava varovaisia.

Varovaisuuden tarpeellisuudesta hyvänä esimerkkinä olivat reittimme varrella katkenneet puut. Osa niistä oli katkennut ollessamme Määkijän niemessä. Kuulimme sinne pari voimakasta pamausta! Jäljistä saatoimme todeta puiden katkenneen sen jälkeen kun olimme kulkeneet menomatkalla niiden ali. Eipä olisi ollut mukava saada reilu 20 cm läpimittainen pikkutukki niskaansa.

Päivä oli hieno. Aurinko paistoi pitkästä aikaa ja valokuviinkin tuli muutakin väriä kuin harmaata. Kuvia reissusta on kuvagalleriassa, jonne pääseet viereisestä linkistä mutta parhaiten Repojotoksen sivujen. Klubista löydät kuvia lisää. Klubiin pääsee kirjautumalla repojotoksen sivuilla. Se ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään! Osoite siis : www.repojotos.fi

Repojotos – tiimi