fbpx

Kuun nousu- ja laskuaika Repovedellä

Etusivu / Yleistä / Kuun nousu- ja laskuaika Repovedellä

Täyden kuun kuvaamiseksi on hyvä tietää, koska kuu nousee. Me emme tienneet, kuten edellisessä tekstissä kerroimme. Tämän takia jouduimme kärsimään 26 asteen pakkasessa pari tuntia ilman tulosta. Meidän piti lähteä kylmyyden takia pois ennen kuun ilmestymistä horisontista.

Nyt ajat on selvitetty. Kuun nousu- ja laskuajat Repovedellä vuonna 2011 ovat PDF-taulukossa, jonka voita ladata itsellesi Repojotoksen ajankohtaista sivulta.

Löysimme oivan palvelun, josta saimme valmiin lasketun taulukon. Taulukon laskentaan tarvitaan tarkkailupaikan koordinaatit. Ne löytyivät helposti Metsähallituksen karttapalvelusta: www.retkikartta.fi. Koordinaatit näkyvät koko ajan kartan alareunassa. Hiiri haluttuun kohtaa kartalla ja koordinaatit paperille. Laskentaan tarvitaan WGS84 koordinaatit. Lisäksi asteen desimaaliosat on muutettava minuuteiksi.

Itse laskentapalvelu löytyy tästä-> . Palvelun tarjoaa: U.S. Naval Observatory

Kuuta tarkkaillen

Repojotos – tiimi

One thought on “Kuun nousu- ja laskuaika Repovedellä

  1. Täysi kuu on mahdollista nähdä ja kuvata vielä kaksi kertaa ennen kesää. Maaliskuussa kuu on täysi Minna Canthin päivän (19.3.) iltana. Se näkyy olevan kalenterin mukaan samalla tasa-arvon päivä. Huhtikuussa täyden kuun aika on pääsiäistä edeltävänä maanantaina 18.4. varhain aamulla.

Comments are closed.