fbpx

Nyt hiihtämään Repovedelle!

Etusivu / Yleistä / Nyt hiihtämään Repovedelle!

Repovedelle on tehty jo monta kilometriä latuja. Hiihtämään pääsee ainakin neljästä lähtöpisteestä. Voit aloittaa hiihtoretken kansallispuiston porteilta (Lapinsalmi, Tervajärvi ja Saarijärvi) tai Orilammen Majalta.

Tänään (4.2.) latu-ura näytti kantavan hiihtäjän

Kävimme tänään toteamassa Lapinsalmella latu-uran kunnon. Meitä kiinnosti se, että pääseekö Lapinsalmelta hiihtämällä Kapiaveden yli kastelematta monojaan. Kyllä pääsee! Jäälle on pohjustettu ura, joka kestää ainakin tällä hetkellä hiihtäjän. Poikkeaminen uralta on riski, koska jään päällä on pehmeää lunta ja paljon vettä. Lisäksi jään paksuus lähellä Lapinsalmea on arveluttava. Ei siis kannata lähteä katsomaan Lapinsalmea jäätä pitkin, sillä salmi on sula.

Repovedelle on tehty latuja mantereelle siten, että voit hiihtää vaikka rengasmatkan: Lapinsalmi-Kuutinlahti-Olhava-Saarijärvi-Lojukoski-Tervajärvi-Lapinsalmi. Välillä voit pistäytyä Karhulahdessa tulilla. Tälle lenkille pääsee myös Orilammen Majalta jäälle tehtyä latua pitkin. Se johtaa Karhulahteen, jonne on matkaa Orilammen Majalta noin 5 km.

Nyt on hyvä hetki käydä tutustumassa maaliskuun puolivälissä olevien Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivien kohteisiin.

Repojotos – tiimi