fbpx

Sininen hetki Repoveden Lapinsalmella

Etusivu / Yleistä / Sininen hetki Repoveden Lapinsalmella

Reipasta pakkasta on nyt jatkunut useita päiviä. Toissayönä saimme mittariimme tämän talven alhaisimman lukeman -32. Kevät on kuitenkin tulossa ja aurinko lämmittää päivisin.

Kaikki säät ovat kelvollisia ulkoiluun ja kuvaamiseen. Ei muuta kuin villahousuja jalkaan ja tumppuja käteen ja ulos luontoon. Lähdimme eilen iltapäivällä Repovedelle kuvaamaan auringon laskua ja kuun nousua Lapinsalmen maisemiin. Lähtiessä pakkasta oli noin 15 astetta. Pakkanen tietysti kiristyi auringon laskettua.

Kuljimme Lapinsalmen portilta polkua pitkin riippusillalle ja sieltä nuotiopaikan ja jään kautta takaisin portille. Tämän jälkeen kuun etsintään takaisin hämärää polkua riippusillan lähettyville ylös kalliolle. Kulkeminen oli todella helppoa. Pakkanen oli kovettanut paljon kuljetun polun sekä lumikenkien jäljet. Aiemmin jäällä olleesta vedestä ei ollut tietoakaan. Suosittelemme nyt ulkoilua Repovedellä. Siellä voi hiihtää, lumikenkäillä tai vaikka kävellä polkuja ja muita jälkiä pitkin.

Auringon lasku väritti maisemaa ainutlaatuisesti, kuten aina. Mutta kuu jäi tällä kertaa kuvaamatta. Ihan oma moka. Emme tarkistaneet kuun nousuaikaa ja odottelimme lähes 2 tuntia melkein klo 19 saakka 26 asteen pakkasessa. Onneksi kuu tuli kuvattua pari päivää aiemmin (17.2. klo 17.10).

Tämä moka sai etsimään kotona kuun nousu ja laskuajat. Nyt tiedetään! Jaamme saman tiedon myös sinulle. Tieto löytyy Repojotoksen sivuilta vielä tänään.

Kuvia elisestä sinisestä hetkestä ja 17.2. kuusta löytyy kuvagallerian klubikuvista. Nyt nämä kuvat ovat kaikkien katsottavissa. Katso tästä->

Repojotos – tiimi