fbpx

Vieläkö Repovedellä on lunta?

Etusivu / Kevätseuranta / Vieläkö Repovedellä on lunta?

Kävimme tänään Repovedellä katsastamassa keväisiä retkeilymahdollisuuksia. Tällä kertaa kohteenamme oli Lapinsalmi, onhan se suosituin kohde Repovedellä.

Yöllä oli ollut pakkasta muutama aste. Aamukin oli aika viilea ja ennuste lupasi lisäksi sadetta. Onneksi lähdimme liikkeelle heti aamulla. Ulkonahan ei ole huonoa keliä, on vain huonoa pukeutumista. Pitkät kalsarit ja aluspaidat olivat tarpeen. Keväisen veden äärellä on aina vilpoista jään tai kylmän veden takia.

Lapinsalmen tien loppupätkä oli keväisessä kunnossa, monttuinen ja pehmeät tien reunat. Varovaisuus on siis tarpeen. Lopun uudella pätkällä ei oikein mahdu autot sivuuttamaan toisiaan pehmeiden tien reunojen johdosta.

Mutta miten polut? Polku riippusillalle oli lähes lumeton ja kallioilla kuiva. Lunta on enää pimeimmissä notkoissa ja pohjoisrinteissä. Pääsiäisenä on siis jo erittäin hyvä retkeillä Repoveden alueella. Lenkkareillakin jo pääsee, mutta suosittelemme maastojalkineita tai kumisaappaita.

Lapinsalmen nuotiolla kohtasimme varhain aamulla tulleen luontoharrastajapariskunnan. Mukavan juttutuokion päätteeksi nähtiin ikuistettuna upea kevätpuro. Nyt tapahtuu luonnossa joka päivä jotain uutta, joten kuvaajalle on hienoja mahdollisuuksia. Oma osaaminen on aika rajallista, mutta tähän saadaan pian apua.

Uusi vaihe ja osaaminen kuvaamiseen saadaan ensi viikon torstaina luontokuvausretkellä. Silloin ammattilainen, luontokuvaaja Mika Honkalinna, tulee opastamaan kaikkia halukkaita. Tule mukaan oppimaan. Katso lisää ohesta->

Repojotos – tiimi

2 thoughts on “Vieläkö Repovedellä on lunta?

 1. Edellisestä lintujen muuttoa käsittelevästä tekstiä ei valitettavasti pystynyt kommentoimaan mutta kysyn täältä, toivottavasti kysymys löytää perille. Tuntuu uskomattomalta, että kaakkurit ovat tulleet jo Repoveden alueelle vaikka järvet ja lammet ovat vielä jäässä ja normaalisti kaakkureiden muutto painottuu toukokuulle ja jäiden lähdön jälkeiseen aikaan.
  Miten kaakkurit voivat lähteä jäältä tai pienestä sulasta lentoon, jos lajin minimi lentoon lähtöä alue on lähes hehtaarin?

  1. Kiitos tuosta kommentointia koskevasta huomiosta. Tarkoitus on todella, että jokaista juttua voi kommentoida. Onneksi löysit tämän kiertotien. Tutkailemme, mistä johtuu tuo kommenttien estäminen.
   Sitten nuo kaakkurit. Kaakkuri tarvitsee todella kiitorataa. Tervajärven pohjoispää oli eilen vapaa samoin Lojulampi. Kaakkurit olivat noilla alueilla. Saimme kuulla tästä havainnosta Metsähallituksen puiston valvojalta, kuulo- sekä näköhavainto. Hän oli Lojukoskella samaan aikaan kun me olimme Tervajärven eteläpäässä. Itse kuvasimme kuikkia Kapiavedellä. Yleensä kuikat ja kaakkurit tulevat samoihin aikoihin Repovedelle.

   Tätä kirjoittaessa löytyi vastaus kommenttien estoon. Jostain syystä puuttui yksi ruksi, joka pitäisi tulla oletuksena paikalleen. Nyt se on kunnossa. Kiitos vielä kerran Lintujen Bongaajalle.

Comments are closed.