fbpx

Muuttolinnut saapuvat Repovedelle

Etusivu / Kevätseuranta / Muuttolinnut saapuvat Repovedelle

Viimetalvena meiltä jäi lintujen ruokinta väliin, tarkoituksella.

Edellisenä talvena ruokittiin pieniä ystäviämme yli 100 kilolla auringon kukan siemeniä. Pikkulintuja oli paljon, mutta myös hiiriä, myyriä ja jäniksiä. Liekö ruuan puuttuminen vai jokin muu syy, mutta tänä talvena ei ole ollut edellisen vuoden kaltaista riesaa noista jyrsijöistä.

Nyt pikkulinnut ovat saapuneet iloksemme. Viherpeippoja ja vihervarpusia on ollut jo jonkin aikaa, mutta viikonlopun lämmin kostea sää toi tullessaan uusia tuttuja. Lauantaina tuli mustarastas eilen laulurastas ja tänään iloinen laulaja punarinta. Kuusankosken seudulla näimme tänään myös töyhtöhyypän nököttämässä vesisateessa tien varressa.

Tänään koko päivän jatkunut vesisade on sulattanut nopeasti lunta ja tienvarret ovatkin jo paljastuneet. Säätila näyttää jatkuvan vähän samanlaisena koko viikon, joten lisää muuttolintuja on odotettavissa. Taitaa käydä samoin kuin viime keväänä. Silloin iso joukko muuttolintuja tuli näinä samoina päivinä ja lumi myös suli suunnilleen samaan aikaan. 

Mitenköhän käynee ensi perjantain pöllöretken? Sääennusteen mukaan pitäisi olla aurinkoista ja illalla hiukan pakkasta. Tuon tiedon mukaan keli saattaa olla ihan hyvä.

Onkohan muut ovat havainneet jo muuttolintuja?

Muuttajia odotellessa

Repojotos – tiimi

One thought on “Muuttolinnut saapuvat Repovedelle

  1. Vaikka nuo rastaat ovat tuleet pihapiiriimme, saamme näköjään vielä odottaa niiden laulua. Laulaakohan mustarastas viikon loppupuolella kun aurinko paistaa illalla?

Comments are closed.