fbpx

Onnistunut luontokuvausretki Repovedellä

Etusivu / Kevätseuranta / Onnistunut luontokuvausretki Repovedellä

Viime torstaina illalla tehtiin ensimmäinen yhteinen kuvausretki Repovedelle. Retkellä oli opastamassa kuvaamisen saloihin luontokuvaaja Mika Honkalinna.

Luontokuvausretkellä 28.4.2011 Kuvaaja Eila Kylliäinen

Innokas joukkomme lähti Tervajärven portilta noin klo 17. Kiersimme Tervajärven vastapäivään eli menimme ensin Sulkusalmelle ja sieltä Lojukoskelle. Tavoitteena oli kuvata keväistä järveä ja jäätä. Ajankohta ja paikka oli valittu huolella. Tavoittelimme jäiden lähtöaikaa sekä auringonlaskua hyvästä suunnasta kuvaamisen kannalta.

Ajoitus onnistui hyvin ja sääkin oli mainio. Innostuimme ehkä liiankin paljon, koska emme pysyneet oikein aikataulussa. Asia oli niin kiinnostava ja keli niin hieno, että emme malttaneet lähteä pois ennen kuin tuli pimeää.

Retken ”saalista” kootaan ja analysoidaan retkeläisten keskuudessa. Voimme kuitenkin näyttää jo nyt kaikille hiukan tunnelmia, maisemia ja havaintoja retkeltämme. Kuvagalleriassa on pieni retkitarina ja joitakin otoksia.

Retki innoittaa meitä järjestämään uuden kuvausretken. Opastajamme Mika Honkalinna saadaan uudestaan retkelle elokuussa, 20.8. Se on lauantai päivä, jolloin olemme varanneet pidemmän ajan tähän aiheeseen.

Koska kiersimme Tervajärven, saatoimme myös havaita Sulkusalmen olevan ylityskelpoinen, mutta saappaat ovat siellä parhaat jalkineet toistaiseksi.  

Kuvatessa luontoa tekee samalla myös havaintoja hiukan eritavalla. Ehkä sitä myös oppii havaitsemaan asioita paremmin. Yksi vapun aaton havainto oli tiira, joka lenteli kesäasuntomme rantoja kierrellen. Viime vuonna näimme ensimmäisen tiiran 2.5. Tämän ja muiden tekemiemme havaintojen mukaan kevät on lähes saman aikainen viime vuoteen verrattuana.

Kiitos Luontokuvausretkelle osallistujille!

Repojotos – tiimi