fbpx

Loistavat talviretkeilymahdollisuudet Repovedellä

Etusivu / Retket ja tapahtumat / Loistavat talviretkeilymahdollisuudet Repovedellä

Talvi on tullut myös Repoveden kansallispuistoon. Kävimme eilen tarkastamassa lumi- ja jäätilanteen.

Tervajärven portille on tie loistavassa kunnossa ja parkkipaikka on aurattu tilavaksi. Nyt on myös tehty latuja. Tervajärveltä lähtee latu Lojukosken suuntaan sekä puiston läpi menevän tien reunassa Kuutinlahden suuntaan. Molemmat ladut näyttivät olevan hyväkuntoisia. Mutta yksi puuttui, ihmiset! Parkkipaikalla ei näkynyt ainuttakaan henkilöauton jälkeä meidän auton lisäksi. Ladutkin olivat aivan koskemattomat latukoneen jäljiltä.

Ilmeisesti tieto hiihtomahdollisuuksista ei ole tavoittanut vielä luonnossa liikkujia. Ladut kulkevat maastossa ja teiden reunoilla, joten ei ole pelkoa heikoista jäistä. Tervajärveltä on mukavan tuntuinen hiihtoretki Lojukosken kodalle. Siellä voi nauttia eväät ja vaikka keitellä kahvit nuotiolla.

Kävimme myös Tervajärven jäällä. Siellä on pieni ”korppa”, joka voi upottaa hiukan. Liikkuminen jäällä on tällä hetkellä vaivatonta. Siellä voi liikkua muillakin kengillä kuin kumisaappailla. Korpan rikkoonnuttua jälkiin nousee vettä, mutta sitä on niin vähän, että se ei kastele nahkasaappaita. Lumikengillä liikuttaessa korppa ei haittaa laisinkaan.

Tuollainen tilanne on Tervajärvellä. Lapinsalmella salmi on tietysti sula. Kapiavedellä onkin varottava virtapaikkoja, mm Lapinsalmi ja Ketunlossin alue. Jäätä oli Tervajärvellä pari viikkoa sitten 15 cm ja nyt pakkasten aikana jääpeite on kasvanut edelleen. Jää kantaa hyvin kävelijän Tervajärvellä.

Lapinsalmelle voi kävellä! Lapinsalmen portilta on, kuten myös viime vuonna, polku auki riippusillalle ja Lapinsalmen nuotiopaikalle saakka. Sinne voi vallan mainiosti tehdä kävellen pienen perheretken kahvin keittoon ja makkaratulille.

Maastossa liikuttaessa on kuitenkin syytä tarkkailla ylöspäin. Tervajärven kuvasta näkyy, miksi. Lunta on paljon puissa ja niistä monet ovat taipuneet varsin paljon. Puita on katkennut ja hiihtoladulla saattaa tulla yllättävä stoppi. Yksi tällainen oli Lapinsalmen portilla.  Heti portin jälkeen oli kaatunut mänty polulle. Joissakin kohdin polku riippusillalle oli ahtaan oloinen kaartuneiden puiden johdosta. Mutta oli hienoa!

Nyt tuntuu pakkanen kiristyvän ja on kirkasta. Ota retkelle mukaan aurinkolasit. Kirkas hanki voi aiheuttaa ongelmia silmissä. Saas nähdä, miten käy meidän lumikenkäretken ensi lauantaina (4.2.). Tarkkailemme tilannetta. Mikäli pakkanen kiristyy edelleen ja ennusteet lauantaiksi ovat saman suuntaiset, siirrämme retken toteutuksen viikolla eteenpäin.

Nyt on sopiva heti ilmoittautua mukaan lumikenkäretkellemme katsomaan Repoveden talvea ja hienoja talvisia maisemia. Meillä on lumikenkiä on rajallinen määrä, joten varaa heti niistä omasi. Retken kohteena on kota, jossa voimme lämpimässä nauttia nokipannukahvit ja eväät.

Retkiterveisin

Repojotos – tiimi