fbpx

Repovesi rauhoittuu jouluun ja talveen

Etusivu / Repovesi-info / Repovesi rauhoittuu jouluun ja talveen

Vilkas kesän matkailukausi on ohi ja Repoveden kansallispuisto on rauhoittunut sekä vaipunut talvihorrokseen herätäkseen uudelleen eloon keväällä lumen sulettua ja järvien vapauduttua jääpeitteestä.

Tonttu pakkasessaTosin usein unohdetaan, että Repovedellä voi käydä myös talviaikaan. Polut ovat tietysti lumiset ja jäälle menoa on syytä harkita tarkkaan. Virtaavat vedet pitävät jäät usein heikkona varsinkin Lapinsalmella ja Ruskeasalmen läheisyydessä.

Nyt on mukava muistella kesää ja niitä monia hauskoja hetkiä niin asiakkaiden kanssa kuin erilaisten luonnon  tapahtumienkin äärellä.

Maittavat ateriat luonnon keskellä maistuvat vieläkin suussa niitä muistellessa. Uusimme keväällä ateriapalvelut yhdessä Kukkulinnantuvan kanssa. Marskin seljanka sekä savuhärkätäytteisen bagelit olivat kesän ehdottomat suosikit.

Kauden aikana tehtiin paljon yhteistyötä ja näin löysimme yhteiseksi nimittäjäksi Repovesikeskuksen. Toiminta-alue laajentui Repoveden kansallispuiston ulkopuolelle. Verlassa tehtiin useita retkiä meloen niin pohjoiseen kuin eteläänkin. Uutta oli myös se, että nyt oli mahdollista päästä kyydillä Kouvolan keskustasta Repovedelle sekä Verlaan. Järjestimme kuljetukset niin, että esimerkiksi Sokos Hotel Vaakunan ovelta pääsi retkelle.

kalasääskiLuonnossa oli paljon mielenkiintoista seurattavaa. Verlan vesistössä seurasimme kalasääskiperheen touhuja ja syksyn hanhien sekä joutsenten muutot olivat ennen näkemättömiä. Valkoposkihanhia oli alueellamme n 200.000 kpl. Valtavasta hanhiparvesta voit katsoa pienen videomme.

Nyt on kuitenkin aika rauhoittua. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme hienosta kesästä. Ensi vuonna on taas uudet ”kujeet”!

Tässä pieni joulutervehdyksemme teille kaikille: Repojotoksen joulutervehdys 2012.

Tapaamisiin ensi vuonna

Repojotos – tiimi