fbpx

Lintujen kevätmuutto on ovella Repovedellä

Etusivu / Kevätseuranta / Lintujen kevätmuutto on ovella Repovedellä

Kevätpäivän tasaus on jo takanapäin. Aurinko lämmittää mukavasti ja alkaa sulattaa hankia. Kevät tulee!

Järripeippo lintulaudan lähelläKevään myötä luonto herää uuteen eloon. Muuttolinnut saapuvat kohta pitämään meille huumaavaa kevätkonserttia. Ensimmäiset muuttajat ovat jo saapuneet. Seurantatietojen mukaan Kymenlaakson etelärannikolla on nähty useita kotkia ja jopa pari kottaraista.

Kuvassa on komea järripeippo . Niitäkin on jo nähty.

Kottaraiset ovat siis tulossa. Mutta missä on niiden koti? Kottaraiset ja muutu kolopesijät tarvitsevat ihmisen apua. Me olemme muuttaneet luontoa maa- ja metsätalouden muutosten kautta siinä määrin, että kolopesijöillä on vaikeuksia löytää sopivaa pesäpaikkaa.

Ensi viikolla on pääsiäinen, jolloin monella on aikaa itselle ja läheisilleen. Pääsiäinen on sopiva aika tehdä uusia koteja pihapiiriimme ja lähimetsäämme, vaikka kesäasunnolla. Linnunpönttötalkoot lasten kanssa on mukavaa puuhastelua yhdessä.

Minkälainen pönttö pitäisi rakentaa? Siihen vaikuttaa tietysti ympäristö, johon pönttö on aikomus sijoittaa. Linnunpöntöistä löytyy hyviä rakennusohjeita Birdlife-sivustolta. Siellä kerrotaan raaka-aineista, mitoituksesta sekä pönttöjen sijoittelusta.

Lintujen lisäksi kasvit heräävät eloon. Kevät ja alkukesä ovat parasta aikaa hyödyntää luonnon antimia. Luonnosta löytyy paljon syötävää, mutta ne pitää ensin tuntea. Tähän asiaan saa apua kevään kurssilla: tunnista syötävät luonnonkasvit. Lisätietoja: Repojotoksen nettisivuilla.

Tavataan luonnossa retkellä
Repojotos -tiimi