fbpx

Repoveden talvi

Etusivu / Repovesi-info / Repoveden talvi

Repoveden kansallispuisto on hyvä retkikohde myös talvella. Omatoimiretkeilijöitä vierailee puistossa myös talvella jonkin verran. Siitä on osoituksena Lapinsalmen parkkipaikalta riippusillalle ja sen toisella puolella olevalle nuotiopaikalle johtava polku.

Lapinsalmen polku on kaikkein käytetyin. Se pysyy kulkijoiden tallaamana auki ja kulkukelpoisena myös talviaikaan. Joten makkaran paistoon ja nokipannukahvin keittoon pääsee jalan riippusiltaa pitkin Lapinsalmen nuotiopaikalle kaikkina vuoden aikoina.

Talvella tulee käytettäväksi myös järvien jäät jossain vaiheessa. Jäillä liikuttaessa on kuitenkin noudatettava suurta varovaisuutta, koska alueella on virtapaikkoja ja lähteitä.

Tänään, 5.1.2017, Repovedellä on lunta hyvin vähän. Maa on valkoinen, mutta lumi ei estä kulkemista millään polulla. Ainut este on Ketunlenkillä oleva lossi. Se on talviteloilla eikä ole käytettävissä. Lossipaikan jäälle menokin on hyvin arveluttava asia, koska paikalla on virta, varo ja vältä.

Mitä palveluja on saatavana Repovedellä talvella?

Talvella on käytettävissä samat Metsähallituksen palvelut kuin kesälläkin. Puistoon johtavat tiet ja parkkipaikat pidetään auki ja nuotiopaikoilta löytyy polttopuita.

Mikäli ajattelet ryhmän tuomista Repovedelle talvella ja haluat saada palveluita, sekin onnistuu. Talvella voimme järjestää opastusta ja nuotiolla nokipannukahvit. Pienelle ryhmälle onnistuu myös nuotionyytti-tyyppinen ruokailu. Kulkemiseen vaikuttaa tietysti päivän sää sekä lumitilanne.

Repoveden tapahtumat talvella

Repoveden alue on sydäntalven aikaan hiljainen, mutta helmikuun lopulla tapahtuu. Repovedellä ja sen läheisyydessä on järjestetty jo lähes 20 vuotta Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivät.

Repoveden Ulkoilu- ja Elämyspäivät 24.-26.2. klo 9-16

Tapahtumakeskuksena ja hiihtoreittien lähtöpisteenä on Orilammen Maja ja Lomakeskus. Perjantai on lähinnä yritysten ja yhteisöjen aktiivinen liikuntapäivä. Lauantai ja sunnuntai ovat perheille ja yksityisille suunnattuja päiviä.

Tapahtumassa on monenlaista koko perheelle sopivaa toimintaa. Itse tapahtuma on maksuton, mutta hiihtoretkelle on osallistumismaksu, jolla saat palveluita: eväslippu huoltopaikoille ja vakuutus sekä osallistuminen arvontaan. Lisäksi reippailijat saavat peseytyä ja saunoa Orilammella.

Tapahtumassa on uutena elämyksenä Pokemon hiihto perheen pienimmille.

Etelä-Suomen talvet ovat arvaamattomia. Niinpä tässäkin tapahtumassa ja sen järjestelyissä on säävaraus.

 

Mukavaa talviretkeilyä kaikille