Kirjoitettu

Villiä Repoveden kansallispuistossa

Repovesikeskuksen yrittäjät ovat kuulleet asiakkaita. Yrittäjät ja kokit ovat olleet nyt lähes vuoden ajan uusien ruokajuttujen kimpussa. Olemme olleet villivihannesgurun ja gourmet kokin, Sami Tallbergin, opissa keittiössä sekä luonnossa. Lisäksi luontoon ja oman yrityksen lähipiirin villiruokaan on tutustuttu keruutuoteneuvojan ja – tarkastajan, Paula Niskalan, kanssa.

Samin kanssa keittiössä toukokuu 2014.
Samin kanssa keittiössä toukokuu 2014.

Kesä on tutkittu lähiseutua ja kokeiltu eri tilanteissa villiruokaa yhdessä ja asiakkaiden kanssa.

Marraskuun alussa olimme valmiit ottamaan seuraavan askelen. Samin johdolla pidetyn kaksipäiväisen keittiösession tavoitteena oli luoda Repovesikeskustoimijoille yhteinen Repovesi Menu, joka sopii niin keittiöön kuin maastoonkin. Teimme ruokaa ja maistelimme sekä opettelimme eri tekniikoita villiraaka-aineiden käyttämiseksi.

Alkumalja kokeilu- ja opettelujakson startille

Mikä on Repovesi Menu?

Repovesi Menu sisältää villiä luonnosta jokaisessa ruokalajissa. Olemme luoneet Samin kanssa kokonaisuuden, alkujuomat, alkupalat, salaatit, keitto, pääruoka ja jälkiruoka. Näistä kaikista on joitakin variaatioita, joita voidaan käyttää kauden mukaan. Keväällä painotus on villivihanneksissa ja syksyllä sienissä, marjoissa sekä muissa syksyn jutuissa.

Repovesi Menu sopii erilaisiin tilanteisiin. Pääruokavaihtoehtona on kasvis-, kala- sekä liharuoka, joten jokaiselle jotakin.

Tässäpä malliksi talvikauden Repovesi Menu

Nimet eivät kerro kaikkea. Helposti tunnistettavaa villiä menussa on sienet, kala ja liha. Mutta sen lisäksi menun eri ruokalajeissa on mukana mm. pakurilientä, kuusenkerkkäsiirappia, kallioimarteen juurta, katajanhavuja muuallakin kuin vartaissa, männyn havuja, silmuja … Tämän lisäksi menua luonnehtii sana lähiruoka.

Menu tulee saatavaksi kussakin Repovesikeskuksen toimijan keittiöstä sekä sovelletaan myös maastoon luontoretkille. Repoveden kansallispuistossa voidaan tehdä jo talvella retki, jonka teemana on talvinen luonto sekä yhdessä nuotion ääressä valmistettu ”villi ateria”.

Herkutellaan  yhdessä! Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, kerromme lisää, puh +358 44 781 7411 tai email myynti@repovesikeskus.fi

Tapaamisiin villiruuan parissa majoituspaikassa tai luonnossa. Mutta muista Repoveden kansallispuistossa saa kerätä omaan käyttöön syötäväksi marjoja ja sieniä. Muu ei kuulu jokamiesoikeuteen, joten se on kielletty Repovedellä sekä muuallakin ilman lupaa.

Eero

Sertifioitu Repoveden kansallispuiston opas ja nuotiokokki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *