fbpx

Kuun nousu- ja laskuaika Repovedellä

Etusivu / Yleistä / Kuun nousu- ja laskuaika Repovedellä

Täyden kuun kuvaamiseksi on hyvä tietää, koska kuu nousee. Me emme tienneet, kuten edellisessä tekstissä kerroimme. Tämän takia jouduimme kärsimään 26 asteen pakkasessa pari tuntia ilman tulosta. Meidän piti lähteä kylmyyden takia pois ennen kuun ilmestymistä horisontista.

Nyt ajat on selvitetty. Kuun nousu- ja laskuajat Repovedellä vuonna 2011 ovat PDF-taulukossa, jonka voita ladata itsellesi Repojotoksen ajankohtaista sivulta.

Löysimme oivan palvelun, josta saimme valmiin lasketun taulukon. Taulukon laskentaan tarvitaan tarkkailupaikan koordinaatit. Ne löytyivät helposti Metsähallituksen karttapalvelusta: www.retkikartta.fi. Koordinaatit näkyvät koko ajan kartan alareunassa. Hiiri haluttuun kohtaa kartalla ja koordinaatit paperille. Laskentaan tarvitaan WGS84 koordinaatit. Lisäksi asteen desimaaliosat on muutettava minuuteiksi.

Itse laskentapalvelu löytyy tästä-> . Palvelun tarjoaa: U.S. Naval Observatory

Kuuta tarkkaillen

Repojotos – tiimi

Comments are closed.