fbpx

Jäiden lähtöaika Repovedellä

Etusivu / Kevätseuranta / Jäiden lähtöaika Repovedellä

Repoveden järvet vapautuvat näinä päivinä talvisesta jääpeitteestään. Jäät lähtevät. Mistäköhän tuokin sanonta on tullut. Mihin ne jäät lähtevät ja tulevatko sieltä syksyllä takaisin?

Tänään oli Lapinsalmen ympäristössä, Kapiavesi, jo melkein sula. Enää oli jäljellä vain irtonaisia jäälauttoja. Niiden jäälauttojen seassa ui myös ensimmäiset kuikat. Ketunlossin kohdalla ei ollut enää ollenkaan jäätä, joten lossi oli jo kulkukelpoinen ja liikkui herkästi keväisen veden pinnalla.

Tervajärvi on etelästä vielä jäässä (27.4.2011)

Tervajärvellä oli vielä jäätä. Eteläpää järvestä vapautunee vapun seutuun, mutta pohjoispäässä Sulkusalmella ja Lojukoskella on jo avovettä. Lojukoskelle oli tullut Repoveden tunnuslinnut, kaakkurit. Sulkusalmella on vesi nuossut, mutta ei niin korkealle kuin viime vuonna. Kuitenkin sillan ylittämiseen saappaat ovat sopivat jalkineet.

Lämmin pääsiäinen sulatti jäät ja toi myös uusia muuttolintuja. Kiirastorstaina tapasimme ensimmäiset västäräkit sekä metsäviklon ja taivaanvuohen. Nyt kun kakkuritkin ovat tulleet, voimme odottaa kesän tuloa, siis pääskysiä, tiiroja ja käkeä.

Repojotos – tiimi