fbpx

Kiinalaiset opiskelijat viihtyivät Repovedellä

Etusivu / Retket ja tapahtumat / Kiinalaiset opiskelijat viihtyivät Repovedellä

Repojotoksen “opinnäytetyö” on nyt tehty ja ensiarviotkin saatu. Viime viikolla haettiin Repojotoksen suorituskyvyn rajoja. Retkivieraana oli Aalto yliopiston yhteistyönä kiinalainen opiskelijaryhmä Shanhain Tongji yliopistosta. Retki asetti monia haasteita, aikataulut, ruokailut, kieli (koko päivä oli englanninkielinen), aktiviteetit ym. Retkestä on saatu osallistujilta kirjallinen palaute, jota analysoidaan Lappeenrannan teknisen yliopiston toimesta.

Palautteen ensituntuman mukaan lähes sata muotoilun ja tekniikan kiinalaista opiskelijaa viihtyivät erittäin hyvin Repovedellä. Monimuotoiseen päivään sisältyi opetusta ja tiedon jakamista aktiviteettien yhteydessä. Ryhmien yhteistyökykyjä päästiin kokeilemaan Kettu Kaleerissa ja patikointi suomalaisessa luonnossa oli jännittävää.

Tiedätkö sinä kuinka monta prosenttia Suomen pinta-alasta on metsää? Kuinka paljon metsästä on havumetsiä? Retkelle osallistuneet kiinalaiset tietävät. Samoin he tietävät mihin jokamiehen oikeudet meidät oikeuttaa ja mihin velvoittaa. Metsien määrää arvioitiin Mustalamminvuoren näkötornista. Metsän eläimet ja kasvit sekä järvien kalat ja kalastus kiinnostivat erittäin paljon. Suuri hämmästyksen aihe oli mm se, että Repovedellä on vain kaksi käärmelajia.

Tämä retki ja siitä saatu palaute osoittivat konkreettisesti sen, että Repojotos kykenee järjestämään laadukkaasti ainakin sadan henkilön ohjatun tapahtumapäivän ja siihen liittyvät ateriapalvelut Repovedellä. Tästä on hyvä jatkaa turvallisin mielin eteenpäin.

Repojotos – tiimi