fbpx

Olipahan hieno syyskeli Repovedellä

Etusivu / Retket ja tapahtumat / Olipahan hieno syyskeli Repovedellä

Syksyn värin ovat kauneimmillaan. Kun siihen lisätään tyyni kirkas auringonpaiste, mitä muuta voi toivoa. Näin oli viime viikonloppuna Repoveden kansallispuistossa ja muuallakin Etelä-Suomessa.

Puitteet olivat hienot vilkkaalle viikonlopulle. Puistossa oli paljon perheitä ja kaveriporukoita. Lapinsalmen parkkipaikka oli puolilta päivin aivan täysi. Isoja ryhmiä ei ollut liikkeellä, mutta Repojotos isännöi kahtakin ryhmää.

Molempien ryhmien kanssa oli jotain uutta ja ensikertaista. Erätaidot Tutuksi – kurssi teki pienen maastoretken Lapinsalmelta Kuutinlahteen, Mustalammin vuorelle ja Olhavalle. Kurssi on ensimmäinen tämän aiheinen Kouvolan kansalaisopiston historiassa. Ennen maastoretkeä oli vietetty yksi ilta Paulan johdolla teoriatietojen ja havaintovälineiden parissa. Lauantaina olikin vuorossa soveltaa opittuja asioita käytäntöön.

Päivän ollessa hieno sään suhteen varsinaiset haasteet jäivä vähäisiksi. Mutta yksi asia kuitenkin tuli esille. Maastossa tulee huomioida aina toiset ryhmän jäsenet, kaveria ei jätetä. Tämä korostuu varsinkin silloin kun joukko on fyysiseltä kunnoltaan hyvin eritasoisia. Omista liikkeistä tulee aina ilmoittaa ryhmän vetäjälle, koska hän on vastuussa kaikista.

Retki onnistui hyvin. Jatkoksi toivottiinkin yöretkeä Repovedelle tai vaikka Kuusamoon. Tämäkin on mahdollista, koska Paula tuntee Kuusamon olosuhteet ja on vetänyt sielläkin oppilasryhmiä.

Toinen Repojotoksen Repovesi-retki oli järjestetty yrityksen henkilökunnalle. He saapuivat Isolla Iitalla (61 paikkainen bussi) Etelä-Karjalasta. Tälle porukalle oli suunniteltu mielenkiintoinen aktiiviretki.

Tervetulokahvien jälkeen veimme ryhmän ainutlaatuiselle vesimatkalle. Ryhmätyötaitoja koeteltiinkin Kettukaleerissa. Soutaminen toimi hyvin eikä tarvittu kippari, Jussin, ruoskaa. Kiitokseksi rantautumisen jälkeen ryhmälle tarjottiin maittava lohikeitto.

Lounaan jälkeen aloitimme ryhmien väliset kisat. Kolmella rastilla jaettiin tyyli- ja suorituspisteitä. Melonta oli lähes kaikille vieras juttu. Nyt jokainen saikin perusopetuksen kanooteista välineenä ja kuinka toimitaan turvallisesti kanootin kanssa. Kanoottiin meno ja sieltä nousu oli myös opetuksen aiheena. Melontarastilla ryhmät saivatkin korkeat pisteet, yhtään kanoottia ei kaatunut!

Tarkkuus ja välineiden käsittelytaito olivat yhden rastin aiheena. Maastoon oli rakennettu rata, jossa jouduttiin käyttämään monenlaisia mailoja. Ryhmä joutui myös pohtimaan paitsi välineitä myös niiden käyttäjiä. Tällä rastilla pisteet menivät tasan.

Viimeisellä tehtävärastilla piti olla vakaa käsi. Jousiammunan maailmanmestari ja tuomari opastivat kaikki vaistoammunan saloihin. Pienen harjoittelun jälkeen ammuttiin kisasarjat. Tässäkään lajissa ei saatu merkittävää eroa ryhmien välille, joten  ratkaisu jäi viimeisen tehtävän varaan. Repojotoksen tiimi antoi tämän tehtävän ja palkitsemisen ryhmän vetäjälle. Tehtävä tehtiin kotimatkalla bussissa.

Aktiivipäivä päätettiin opastetulla luontoretkellä, jonka aikana retkeläiset saivat Paulan asiantuntemuksella kuulla Repoveden luonnosta ja kokea Ketunlossin. Tällä matkalla opittiin tuntemaan mm piispanhiippa.

Viikonlopulla tuli taas todistettua, että Repovesi on oiva paikka järjestää monentyyppisiä  tapahtumia. Aktiivipäivä voidaan hyvin yhdistää luontoon ja retkeilyyn.

Näitä ja muutakin retkeilyyn, luontoon sekä Repoveteen liittyviä asioita voit nyt seurata ja kommentoida myös Repojotoksen Facebook sivulla. Tule mukaan ryhmää – Tykkää – Osallistu – Pysy ajantasalla.