fbpx

Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Etusivu / Portfolio / Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Villiyrttien tunnistaminen ja herkkullista maittavaa ruokaa

Villiyrttiretkillä opetellaan tunnistamaan kasveja ja saadaan tietoa niiden käytöstä ruuaksi. Metsä herkkuja nautitaan Repovedellä.

Villiyrttien tunnistaminen ja käyttö ruuan valmistuksessa

Kevään 2019 villiyrttiretket Kouvolan seudulla

Villiyrttiretkiä järjestetään tilauksesta ryhmille

Kevään 2019 kaikille avoimet villiyrttiretket on pidetty. Retkiä järjestetään vielä tilauksesta ryhmille.

Retkiä voidaan järjestää erilaisissa ympäristöissä Kymenlaaksossa. Keruutuotekouluttaja opastaa villiyrttien tunnistamiseen ja kertoo, mitä voidaan käyttää ruuan valmistuksessa. Niitä tietysti myös kerätään.

Yhteisen aterian valmistamisesta on sovittava erikseen,

Oppaana on keruutuotekouluttaja ja -tarkastaja Paula Niskala

Keruutuotteet ja niiden kerääminen

Retki voi olla suuntaunut poimijakortin kouluttamiseen.

Asiasta pidemmälle kiinnostuneille retkillä on mahdollista saada keruutuotetarkastajan (KTT 137) kouluttamana poimijakortti. Yhdellä kerralla voi saada oikeuden kolmen kasvin kaupalliseen poimimiseen.

Kortti on maksullinen (10 €).

 

 

Veli-Matti Jälkö, palkittu huippuravintolassa, Nude Helsinki, työskentelevä kokkimme.

Metsän herkut Repovedellä 7.9.2019

Nyt neljännen kerran järjestetään ruokaan keskittyvä luontoretki Repoveden kansallispuistossa.

Retken aluksi tehdään keruutuotekouluttajan opastama sieniretki. Sen aikana opetellaan tunnistamaan monia syötäviä sieniä. Sieniretken päätyttyä saavumme nuotiopaikalle, jossa palkittu kokkimme loihtii maittavan kolmen ruokalajin lounaan. Lounas sisältää tietysti myös sitä metsästä löydettyä antia.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja palkittu ammattikokkimme Veli-Matti Jälkö.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.