Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Etusivu / Portfolio / Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Villiyrttien tunnistaminen ja herkkullista maittavaa ruokaa

Villiyrttiretkillä opetellaan tunnistamaan kasveja ja saadaan tietoa niiden käytöstä ruuaksi. Metsä herkkuja nautitaan Repovedellä.

Villiyrttien tunnistaminen ja käyttö ruuan valmistuksessa

Kevään 2019 villiyrttiretket Anjalassa ja Elimäellä

Mitä syötävää löytyy pihalta ja metsästä?

Tule mukavalle kävelyretkelle Anjalan kartanon tai Elimäen museon ympäristöön . Keruutuotekouluttaja opastaa villiyrttien tunnistamiseen ja kertoo, mitä voidaan käyttää ruuan valmistuksessa. Niitä tietysti myös kerätään.

Kävelyretken jälkeen menemme yhdessä keittiöön valmistamaan itsellemme keräämiämme villiyrttejä sisältävän aterian. Aterian nauttimisen yhteydessä keskustelemme vielä villiyrteistä ja ruuasta.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja keittiössä Mustila Viinin Maria Tigersted.

Villiyrttien tunnistaminen ja käyttö keruutuotekouluttajan opastamana.

Villiyrttiretket

Villiyrtti ja ruokaretki Anjala 13.5.2019

Retki pidetään Ankkajan kartanon ympäristössä ja kokataan Anjalan Nuorisokeskuksen keittiössä.

Villiyrtti ja ruokaretki Elimäki 20.5.2019

Kävelyretki Mustilan koulun ja Elimäen museon ympäristössä sekä yhdessä touhuamista koulun keittiössä.

Veli-Matti Jälkö, palkittu huippuravintolassa, Nude Helsinki, työskentelevä kokkimme.

Metsän herkut Repovedellä 7.9.2019

Nyt neljännen kerran järjestetään ruokaan keskittyvä luontoretki Repoveden kansallispuistossa.

Retken aluksi tehdään keruutuotekouluttajan opastama sieniretki. Sen aikana opetellaan tunnistamaan monia syötäviä sieniä. Sieniretken päätyttyä saavumme nuotiopaikalle, jossa palkittu kokkimme loihtii maittavan kolmen ruokalajin lounaan. Lounas sisältää tietysti myös sitä metsästä löydettyä antia.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja palkittu ammattikokkimme Veli-Matti Jälkö.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.