Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Etusivu / Portfolio / Villiyrtti- ja ruokaretket 2019

Villiyrttien tunnistaminen ja herkkullista maittavaa ruokaa

Villiyrttiretkillä opetellaan tunnistamaan kasveja ja saadaan tietoa niiden käytöstä ruuaksi. Metsä herkkuja nautitaan Repovedellä.

Villiyrttien tunnistaminen ja käyttö ruuan valmistuksessa

Villiyrtit ja ruoka Ajalassa 13.5.2019

Mitä syötävää löytyy pihalta ja metsästä?

Tule mukavalle kävelyretkelle Anjalan kartanon ympäristöön. Keruutuotekoulutta opastaa villiyrttien tunnistamiseen ja kertoo, mitä voidaan käyttää ruuan valmistuksessa. Niitä tietysti myös kerätään.

Kävelyretken jälkeen menemme yhdessä keittiöön valmistamaan itsellemme keräämiämme villiyrttejä sisältävän ateria. Aterian nauttimisen yhteydessä keskustelemme vielä villiyrteistä ja ruuasta.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja keittiössä Mustila Viinin Maria Tigersted.

Villiyrttien tunnistaminen ja käyttö keruutuotekouluttajan opastamana.

Villiyrtit ja ruoka Elimäellä 20.5.2019

Mitä syötävää löytyy pihalta?
Leppoisa kävelyretki Mustilan koulun ja Elimäen museon ympäristössä sekä yhdessä touhuamista keittiössä.

Retken aikana tunnistetaan ja kerätään villiyrttejä. Keruun jälkeen siirrytään keittiöön valmistamaan yhteinen ateria, jossa on mukana keräämiämme kasveja. Yhteisellä aterialla keskustelemme vielä retken aiheesta ja saamme paljon uutta oppia kotiin vietäväksi.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja keittiössä Mustila Viinin Maria Tigerstedt.

Veli-Matti Jälkö, palkittu huippuravintolassa, Nude Helsinki, työskentelevä kokkimme.

Metsän herkut Repovedellä 7.9.2019

Nyt neljännen kerran järjestetään ruokaan keskittyvä luontoretki Repoveden kansallispuistossa.

Retken aluksi tehdään keruutuotekouluttajan opastama sieniretki. Sen aikana opetellaan tunnistamaan monia syötäviä sieniä. Sieniretken päätyttyä saavumme nuotiopaikalle, jossa palkittu kokkimme loihtii maittavan kolmen ruokalajin lounaan. Lounas sisältää tietysti myös sitä metsästä löydettyä antia.

Oppaina ovat keruutuotekouluttaja Paula Niskala ja palkittu ammattikokkimme Veli-Matti Jälkö.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.