Responsible operations and local food

LÄHIRUOKA KÄSITTEENÄ

Lähiruokaa on vaikea määritelmä. Meillä on siitä oma tulkinta

Lähiruoka sanana on varsin epämääräinen. Olemme etsineet sen määrittelyä löytämättä sitä. Meille lähiruoka tarkoittaa mahdollisuuksien mukaan omassa pitäjässä tuotetuista raaka-aineista lähellä meitä valmistettua ruokaa.

Lähellä meitä

Ateriamme valmistetaan yleensä valvotussa maatilan ammattikeittiössä naapurissamme muutaman kilometrin päässä.

Keskitalon maatilakeittiön ja leipomon tuotteissa käytetään talon omaa viljaa raaka-aineena. Näin aterioillamme tarjottava vaalea sekä tummaleipä ovat ilman leipomoiden käyttämiä lisäaineita ja valmistuvat lähialueen pelloilla kasvaneesta viljasta.

Raaka-aineet

Olemme kiinnittäneet huomiota raaka-aineiden kotimaisuuteen. Tästä on hyvänä esimerkkinä maittava lohikeittomme, jonka kala on kotimaista kirjolohta. Olemme määrätietoisesti hylänneet Norjassa kasvatetun lohen jo sen aiheuttaman hiilijalanjäljen takia. Keitossa voi olla myös itse valmistettua kalalientä, jolloin vältämme teolliset valmisteet.

Aina jotain villiä mukana

Olemme tehneet yhteistyötä Suomen villiyrttilähettilään ja gourmet kokin, Sami Tallbergin kanssa. Olemme kouluttaneet kokkejamme hänen opastamana useamman päivän valmistaen herkkuja. Samalla syntyi meille Samin laatimia reseptejä, joita käytetään muun muassa nuotionyyteissämme.

Miten me toimimme

Luonnossa tarjottavat ruokailut vaativat huolellista suunnittelua tarpeiden hankintaan sekä kaiken tarvittavan huomioimiseen. Asiakkaiden ruoka-aineallergiat selvitetään hyvissä ajoin, jotta kaikille on sopivaa ruokaa tarjolla. Kaikki hankinnat pyrimme suorittamaan keskitetysti ja ajomatkoja optimoiden. Näin voimme pienentää kuluja sekä aiheuttamaamme hiilijalanjälkeä.