Katso ja varaa - kanoottivuokrat

Alkaen: 40.00  (sis. alv)
Alkaen: 40.00  (sis. alv)
Alkaen: 20.00  (sis. alv)
Alkaen: 85.00  (sis. alv)
Alkaen: 40.00  (sis. alv)
Alkaen: 40.00  (sis. alv)

Anna arviosi

Katso myös muiden antamat arviot

Katso kartta ja arviot

Repojotos melontasatama

Repojotoksen melontakalusto, kajakit, avokanootit ja SUP-laudat, ovat pääosin melontasatamassa Verlan yläpuolisessa vesistössä kirkkaan Niskajärven rannalla. Sieltä voi lähteä melomaan päiväretkelle tai pidemmäksi aikaa.

Repojotoksen melontasatamasta pääsee helposti Repoveden kansallispuistoon. Matkaa on kuitenkin sen verran, että retkelle hyvä varautua yöpymisiin. Yöpymiset onnistuvat hienosti Niskajärven melojille tarkoitetuilla levähdyspaikoilla tai Vuohijärven puolella olevissa asumattomissa pikkusaarissa. 

Repojotoksen melontasatamasta saat hyvät neuvot välineiden käsittelystä sekä alueesta. Kartta kuuluu varusteisiin.  

Mutiansaari

Yksityisille melojille ja alueen mökkiläisille tarkoitettu levähdyspaikka.

Ryhmäretket Mutiansaareen

Repojos on Jaalan Jaloisten sopimuskumppani. Näin meillä on oikeus viedä myös ryhmiä Niskajärven melontalevähdyspaikoille.

Levähdyspaikat melojille

Repojotoksen melonta-alueella on helposti saavutettavissa kaksi melojille tarkoitettua varustettua levähdyspaikkaa. Molemmissa paikoissa on laiturin lisäksi iso pöytä ja nuotiolaite sekä penkit nuotion ympärillä. Lisäksi paikoissa on vielä puuvaja sekä kuivakäymälä.

Levähdyspaikkojen läheisyydessä voi yöpyä teltassa. Mutta paikkaa ei saa varata itselle. Sinne täytyy olla aina vapaa pääsy myös muilla retkeilijöillä.

Levähdyspaikat omistaa ja ylläpitää latujärjestö Jaalan Jaloiset, jonka kanssa meillä on kiinteä yhteistyö.

Mutiansaari

Repojotoksesta lähin levähdispaikka on noin kolmen kilometrin päässä luonnonsuojellussa saaressa, Mutiansaari. Siellä ei ole mitään muita rakennelmia, joten paikka sopii mainiosti luonnon rauhaa haluvalle. Koko Niskajärven alue on muutenkin hyvin rauhallinen.

Mutiansaari on melko iso ja sieltä löytyy mukavia luontohavaintoja. Saaren länsipäässä lehtomaistaa metsää, myös metsälehmuksia. Ylhäällä mäellä on ollut asukkina monia vuosia kalasääski.

Tästä löydät lisätietoja Mutiansaaresta >

Nuumaniemi

Nuumaan kuljetaan vain vesitse!

Nuumaniemen levähdyspaikka

Toinen paikka on Niskajärven eteläpäässä, Nuumaniemessä. Sekin ranta on rauhallinen ja ilman muita rakennelmia.  

Nuumaniemi on iso niemi, jonka etelärannalla on kesäasutusta. Pohjoisranta on sen sijaan ilman mökkejä. Niemen omistaa suurimmaksi osaksi Metsähallitus, Jaalan Jaloiset on tehnyt pitkäaikaiset vuokrasopimukset molemmista paikoista ja omistaa kaikki rakennelmat.

Nuumaniemeen johtaa myös tie, mutta melontalevähdyspaikoille kulkeminen on kokonaan kielletty tien kautta! Paikallisten mökkiläisten kanssa sopimus tien käytön epäämisestä mahdollisti sopimuksen melontapaikan rakentamisesta.

Edellä olevasta johtuen Nuuman melontapaikalle kuljetaan ainoastaan vettä pitkin! 

Nuumaniemestä löytyy lisätietoa tästä >

Kerro meille, löysitkö etsimäsi? Vastaa ”rasti ruutuun” viiteen kysymykseemme. Olemme kiitollisia, kun uhraat muutaman sekunnin ajastasi nimettömänä!