Kanoottivuokraamon vinkkejä kajakin käsittelyyn

Repojotoksen melontasatamassa on vuokrattavana testivoittaja kajakkeja

Tässä pari vinkkiä melonnan alkutaipaleelle

Kajakkimelonta on nautinnollinen ja palkitseva tapa tutustua vesistöihin, mutta sen aloittaminen saattaa herättää kysymyksiä ja jännitystä.

Repojotoksen melontasatamassa haluamme tehdä melontakokemuksestasi mahdollisimman turvallisen ja miellyttävän. Tässä blogissa jaamme vinkkejä kajakin käsittelyyn – alkaen siitä, kuinka pääset kajakkiin turvallisesti ja päättyen siihen, miten hallitset melaa kuin ammattilainen.

Mitä on hyvä tehdä ennen kajakin veteen laittoa?

Ennen vesille menoa kannattaa tutustua välineeseen ja sovittaa se itselle. Meidän laadukkaiden kajakkien ominaisuudet mahdollistavat meille aina tarkistaa nämä kaksi tärkeää asiaa:

  1. Penkin säätäminen

Sovitetaan oikea istuma-asento. Kajakin penkin selkänoja säädetään siten, että selkä saa siitä hyvin tukea. Näin selkä ei väsy melontaretken aikana. Yleensä selkänoja kannattaa asentaa melkoisen pystyasentoon. Selkänojan korkeuttakin voidaan tarkistaa.

  1. Jalkatukien Säätäminen

Oikea jalkatukien säätö on kriittistä mukavuuden ja melontatehokkuuden kannalta. Ohjaajamme näyttävät, miten löydät oikean asetuksen – yleensä niin, että polvesi ovat hieman koukussa reiden osuessa kevyesti aukon yläreunassa olevaan tukeen ja jalkapohjasi tukevasti tuettuina. Tämä asento maksimoi hallinnan kajakista ja helpottaa melonnan suorittamista.

Kuinka Päästä Kajakkiin Turvallisesti?

Aloittelijoille yksi suurimmista huolista on, kuinka päästä kajakkiin kaatamatta sitä. Repojotoksen melontaohjaajamme neuvovat aina, miten on helpointa ja turvallisinta päästä istumaan vedessä olevaan kajakkiin.

Mikäli käytettävissä on matalalla oleva laituri, kuten meillä, se antaa hyvän tuen, kun menettelet seuraavasti:

Aloita melan asettamisella

Laita kajakkisi veteen laiturin suuntaisesti keula kohti lähtösuuntaa ja aseta melasi poikittain kajakkisi istuinpaikan taakse ja toinen pää laiturille

Repojotoksen melontasatamassa neuvotaan turvallinen kajakkiin meno

Istu laiturille kajakissa olevan istuinpaikkasi viereen ja laita kätesi melan varren päälle. Sen jälkeen siirrä jalkasi kajakkiin keskiviivan molemmin puolin

Huom! Ei sormia varren ympärille, jotta ne eivät jää melan varren ja laiturin väliin puristuksiin.

 

Repototoksen melontasataman laituri auttaa turvalista menoa kajakkiin

Nosta käsillä kroppa ylös ja siirrä se kajakin istuimelle

Nyt olet kajakissa ja voit ottaa hyvän melonta-asennon ja lähteä retkelle

Roppa kajakkiin nostamalla käsillä penkille

Loppuksi

Melontakokemus alkaa oikeista perusteista. Repojotoksen melontasatamassa olemme sitoutuneita varmistamaan, että jokainen meloja, aloittelijasta edistyneeseen, tuntee olonsa turvalliseksi ja itsevarmaksi vedellä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kevään vinkkiin

Hyvää kevään alkua melontakelejä odotellessa.

Ps Vilkaise meidän kevätkampanjaa >