Mäntysuopaliuos korvattiin ympäristöystävällisemmällä

Mäntysuopaliuoksesta saatu lisätietoa

Mäntysuopaliuosta on ”aina” pidetty hyvin ympäristöystävällisenä. Näinpä mekin olemme käyttäneet sitä melontaliivien pesussa vuosia. Olemme myös tarkistaneet pullojen kyljestä aineen ympäristökelpoisuuden. Katsoimme, onko pullossa mitään ympäristömerkkiä.

Miten nyt pesemme melontaliivit? Siihen piti etsiä uusi ratkaisu.

Muutoksia ympäristöluokituksessa

Mäntysuopaliuoksen tutkimuksista on saatu lisätietoa liuoksen ympäristövaikutuksista. Tutkimustulosten seurauksena liuokselta on poistettu ympäristömerkkien käyttöoikeus. 

Mäntysuopaliuoksessa olevan hartsia sisältävän mäntyöljyn on todettu olevan vahingollista eläimistölle, varsinkin vedessä eläville kaloille. Liuosta ei enää suositella käytettäväksi vesistössä tai lähellä avointa vettä.

Tämän takia mekin huolestuimme. Kun totesimme mäntysuopaliuoksen olevan nykyään ilman minkäänlaista ympäristöluokitusta, päätimme heti etsiä uuden ratkaisun melontaliivien pesuun. 

Tehtävä ei ollutkaan niin helppo kuin kuvittelimme, koska halusimme löytää kotimaisen tuotteen. Ratkaisu löytyi kuitenkin ”läheltä”. Me olemme jo aiemmin käyttäneet Kiilon valmistamaa ympäristösertifioitua astianpesuainetta. Huomasimme saman yrityksen valmistavan myös meille sopivaa pesuainetta melontaliiveille.

Vanha liuospullo

EU-ympäristömerkki, jopa kalan kuva

Uusi liuospullo

Ei mitään ympäristömerkkiä!

Uusi pesuaineemme

Kiilto Pro Green Textile

Uutta melontaliivien pesuun

Uuden pesuaineen hankintaan tuli kuitenkin pieni haaste. Kiillon Pro Green Textile pesuaine on tehty ammattilaisille. Näin ollen sitä ei löydy Prisman tai K-kaupan hyllyiltä. Lisäksi myyntieräkin on hiukan suurempi.

Kiilon avustaman saimme tietoomme jälleenmyyjät. Pro Green Textile pesuaineen hankinta onnistuikin Vantaalta samasta tukusta, mistä meille tulee muutakin tavaraa. 

Samalla pesuaineella voimme nyt pestä myös työvaatteemme.

Hajusteeton tekstiilienpesuneste

Kiilto Green nestemäinen tekstiilienpesuaine on valmistettu kasvipohjaisista raaka-aineista ja tuote on sekä fosfaatiton että zeoliititon. Tuotteen valmistukseen ei ole myöskään käytetty eläinperäisiä raaka-aineita ja se on siksi Vegan-merkitty. Hajusteettomalle ja väriaineettomalle tuotteelle on haettu Allergiatunnus. Värisuoja pitää tekstiilien värit kirkkaina.

Edut ja ominaisuudet

  • Fosfaatiton
  • Zeoliititon
  • Hajusteeton
  • Sisältää värisuojan
  • Ei sisällä kirkasteita eikä valkaisuainetta
  • Joutsenmerkki
  • Allergiamerkki
  • Vegan – merkitty

Nestemäinen pyykinpesuaine, joka sisältää värisuojan pitäen tekstiilien värit kirkkaina. Värisuojan ansiosta tuote soveltuu kirjaville tekstiileille, jotka sisältävät valkoista. Ei sisällä fosfaattia, zeoliittia, väriaineita, kirkasteita, hajustetta, säilöntäaineita eikä valkaisuaineita. Tuotteelle on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki.