Kertakäyttökupit hylättiin luontoretkiltä

Vastuullinen luontomatkailu ja kertakäyttökupit

Aloitamme nyt pienen juttusarjan Repovesikeskuksen luontoretkien luontoa kohtaan tuntemastamme vastuullisuudesta ja kestävästä retkeilystä. Jutuissa kerromme, mitä me olemme asian eteen tehneet omassa toiminnassamme.

Luonto on meille kaikille arvokas!

Kun aloitimme luontomatkailun yritystoiminnan, toimintamme perustui yhteistyöhön muiden alueella toimivien yritysten kanssa. Meillä ei ollut ajatuksena itse tuottaa ateriapalveluja, vaan ostimme ne hyvältä yhteistyökumppaniltamme, Kuutin Kololta.

Parin vuoden jälkeen kysyntämme kasvaessa jouduimme pohtimaan laajempaa aterioiden järjestämistä luonnossa. Samalla ajatuksiin hiipi ajatus kestävästä luontomatkailusta. Tämä oli terminä myös Repoveden kansallispuiston käyttöön liittyvänä asiana Metsähallituksen kanssa solmimassamme sopimuksessa. Pohdimme, miten voisimme edistää kestävää ja vastuullista luontomatkailua omissa palveluissamme.

Kestävää luontomatkailua miettiessämme ensimmäisenä tuli mieleen nuotioilla tarjottavat nokipannukahvit. Millaisia välineitä meillä on ollut käytössä ja mitä ajattelimme käyttää? Päätimme, että pyrimme pois kertakäyttökupeista, vaikka ne olivatkin hyvin käytännöllisiä ja mukavia pitää kädessä koivusta valmistetun mukipidikkeen kanssa.

Hyvän ratkaisun löytäminen kahvikupeiksi ei ollut helppoa.

Tutkimme monta vaihtoehtoa. Kriteerinä oli tietysti hyvä käytettävyys ja kestävyys sekä järkevä kuljetuspakkaus. Kuppien ulkonäkökin oli merkittävä, koska niitä oli määrä katsella pitkän aikaa hankinnan jälkeen. Etsinnän tuloksena löytyi ratkaisu, jota on käytetty nyt lähes 10 vuotta.

Asiakkaamme saapuessa nuotion ääreen nokipannukahveille, kuulemme usein kiitoksia ja iloisena yllätyksenä: ”Oikein porsliinikupit! Tämähän on hienoa”. Tähän meillä on tietysti oma kommentti: Kupit ovat osa meidän tapaa toteuttaa kestävää luontomatkailua. Pakkauskin on mietitty siten, että saamme kuljetettua kuppeja turvallisesti niiden särkymättä. Yhteen pakkauslaatikkoon mahtuu tiiviisti 24 kuppia niin, että voimme huoletta käsitellä laatikkoa kuppien kolhiintumatta. Tarvittaessa laatikko voidaan lisäksi jakaa helposti pienempiin osiin.

Retkille sopivat luontoaiheiset kahvikuppimme ovat yksi osa kestävää luontomatkailuamme. Aterioilla tarvitaan jotain muutakin. Siitä kerromme seuraavassa tämän aiheen kirjoituksessa.

close

Kiinnostaako? Jaa myös kavereillesi tämä :)