Sup-laudalla kesään

Sup-lautojen suosio kasvaa nopeasti ja moni miettii oman SUP-laudan hankintaa. Ennen hankintaa suosittelemme kuitenkin kokeilemaan lajia ja erilaisia välineitä, mikäli se suinkin on mahdollista.

Vuokraa lauta päiväksi niin saat hyvän tuntuman asiaan. Lyhyempikin kokeilu erityyppisillä laudoilla on varmasti paikallaan.

Peruskysymyksiä laudan valinnassa on sen tuleva käyttötarkoitus ja miten se voidaan säilyttää. Yleensä lautaa käytetään perheen yhteisenä vapaa-ajan välineenä, jolloin laudan tulee soveltua eri kokoisille ihmisille. Ensimmäiseksi laudaksi kilpalaudat on syytä unohtaa.

Mikäli hankit lautaa kesäasunnolle tai sinulla on kotona sopivaa säilytystilaa ilmatäytteisen laudan sijaan kannattaa valita kova lauta. Tätä suosittelee myös Suomen SUP-liiton puheenjohtaja, Jari Laine, haastattelussaan Kouvolan Sanomissa

Kovalauta  vs. pumpattava lauta

Kovan laudan etuina verrattuna ilmatäytteiseen ovat helpompi ohjattavuus sekä kulkee paremmin suoraan. Kovalauta on myös nopeampi kuin pumpattava lauta. Yksi tärkeä turvallisuuteen vaikuttava kovan laudan etu on: se ei uppoa, vaikka jostain syystä hajoaisi.

Kova lauta on yleensä raskaampi kuin pumpattava lauta ja tarvitsee kuljetuksessa enemmän tilaa. Laudan kuljetus onnistuu hyvin henkilöauton katolla taakkatelineillä. Meillä on tästä jo muutaman vuoden kokemus. Kuljetamme helposti kaksi toimintakunnossa olevaa lautaa katolla asiakkaalle.  

Mitä tarvitaan SUP-laudan käyttöön

Perusvälineet, laudan lisäksi, ovat yksikertaiset. Tarvitset suppailuun sopivan melan, melonta- tai muun turvaliivin sekä karkuremmin. Mikäli otat mukaan puhelimen, se on syytä laittaa asianmukaiseen veden pitävään pussiin.

SUP-mela on huomattavasti pidempi kuin kanoottimela. Mikäli lauta on monen eri ihmisen käytössä, melaksi kannattaa valita pituudeltaan säädettävä, joko komposiitti tai alumiinivartinen. Sopiva melan pituus löytyy, kun seisot ja ojennat kätesi ylös. Kun rinnallasi olevan melan pää ylettää noin ranteesi kohdalle, pituus on hyvä. Tällöin voit meloa reilusti seisoen ilman turhia liikkeitä.

Karkuremmi on tärkeä turvallisuusväline. Remmi sidotaan laudan takaosaan ja toinen pää nilkan ympärille. Mikäli putoat laudalta, remmi pitää laudan lähelläsi ja toimii turvalauttana. Eikä laudan perään tarvitse lähteä uimaan tuulella tai virtaavassa vedessä. Laudalle kiipeäminen onnistuu vetämällä itsensä laudan päälle sen perästä.

Sup-lautailun suosion kasvu näkyy meilläkin

Olemme täydentäneet varastoamme, mutta suosituimpaan aikaan juhannuksena saattavat kaikki laudat olla varattuna. Näin on käynyt ainakin parina viimeisenä vuotena. Joten varaa laudat ajoissa!

Meiltä voit myös ostaa SUP-laudan. Myymme RTM:n hyväksi koettuja lautoja, samoja joita vuokraamme.

Repojotoksen melontasatamassa pääsee kokeilemaan lautoja ennen ostopäätöstä. Paikka on auki sulan veden aikaan toukokuun alkupuolelta syyskuun puoleen väliin. Ennen paikalle tuloa on kuitenkin hyvä soittaa ja sopia tapaaminen, jotta osataan olla paikalla.

Minkälaiset ovat meidän lautamme?

Olemme valinneet vuokrattaviksi sekä myyntiin kovat laudat ominaisuuksiensa perusteella. Lautamme ovat hiukan leveämpiä ja kantavampia kuin useimmat pumpattavat laudat. Tämän johdosta RTM:n lauta on vakaa ja kulkee helpommin suoraan. Tuulikaan ei vaikuta lautaan niin kuin korkeassa pumpattavassa laudassa. Laudan mukana on tietysti karkuremmi sekä säädettävä mela.

Katso SUP-laudan vuokraus 

tai

osto omaksi

Tervetuloa suppailemaan ja kokeilemaan lautaa Repojotoksen melontasatamaan. (Google Maps: Repojotos)

close

Kiinnostaako? Jaa myös kavereillesi tämä :)